Πέθανε ο Bernie Marsden, κιθαρίστας των Whitesnake

24-ROCK-BG-IMG

Ο Bernard John Marsden (7 Μαΐου 1951 – 24 Αυγούστου 2023) είναι ο τελευταίος ροκ κιθαρίστας (ενός  μεγάλου γκρουπ), που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή.  Γεννήθηκε στην Αγγλία και ήταν κυρίως γνωστός για τη δουλειά του με τους Whitesnake, έχοντας γράψει ή συνυπογράψει με τον David Coverdale πολλά από τα επιτυχημένα τραγούδια του γκρουπ, όπως τα “Fool for Your Loving”, “Walking in the Shadow of the Blues”, “She’s A Woman” , “Lovehunter”, “Trouble”, “Child of Babylon”, “Rough and Ready” και το κορυφαίο σε πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων chart “Here I Go Again”.

Αφού έπαιξε με τοπικές ομάδες με έδρα το Μπάκιγχαμ, συμπεριλαμβανομένης της Clockwork Moousetrap (προηγουμένως The Daystroms), ο Marsden σχημάτισε τους  Skinny Cat σε ηλικία 17 ετών.

 

Ο Marsden έκανε την πρώτη του επαγγελματική συναυλία με τους  UFO το 1972. Έπαιξε στη συνέχεια με τους Wild Turkey του Glenn Cornick το 1973, προτού ενταχθεί στο συγκρότημα του ντράμερ Cozy Powell , Cozy Powell’s Hammer. Στη συνέχεια εντάχθηκε στους Babe Ruth το 1975 και έπαιξε σε δύο κυκλοφορίες για την Capitol Records, Stealin’ Home (1975) και Kid’s Stuff (1976). Κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τους Babe Ruth, ο Cozy Powell τον σύστησε στον Jon Lord, ο οποίος σχημάτιζε ένα post Deep Purple συγκρότημα με τον Ian Paice, Paice Ashton Lord, το 1976, με τον Tony Ashton.

 

Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ ‘’Malice in Wonderland’’ με τους Paice Ashton Lord, ο Marsden δούλεψε μαζί με τον σαξοφωνίστα Howie Casey που συνέστησε τον Marsden να ενταχθεί στους Paul McCartney’s Wings, αλλά η συνεργασία αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς οι Whitesnake σχηματίζονταν την ίδια χρονική περίοδο.

 

Μετά το fold των Paice Ashton Lord, το 1978, ο Marsden σχημάτισε ένα νέο συγκρότημα με τον πρώην τραγουδιστή των Deep Purple, David Coverdale και τον κιθαρίστα Micky Moody. Το συγκρότημα ξεκίνησε ως Whitesnake του David Coverdale, που στη συνέχεια έγινε Whitesnake. Ο Marsden έπαιξε στο πρώτο EP, τα πρώτα πέντε άλμπουμ και ένα ζωντανό άλμπουμ: Snakebite (1978), Trouble (1978), Lovehunter (1979), Ready & Willing (1980), Live In The Heart Of The City (1980), Come An Get It (1981) και Saints & Sinners (1982), συνεισφέροντας πολλά από τα τραγούδια με τον David Coverdale και μερικές φορές τον Moody. Οι Marsden και Coverdale δημιούργησαν τον ύμνο των Whitesnake “Here I Go Again” το 1982, ένα τραγούδι που πούλησε πολλά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Και οι δύο έχουν λάβει πολλά βραβεία για το τραγούδι. Από το 2018, το τραγούδι έχει καταμετρηθεί σε έξι εκατομμύρια ραδιοφωνικές παραστάσεις μόνο στις ΗΠΑ.

Ο Μπέρνι δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη μουσική, γράφοντας και ηχογραφώντας καινούργια τραγούδια μέχρι το τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *