Επιτέλους οι Iron Maiden τραγούδησαν το Alexander The Great

24-ROCK-BG-IMG

Οι Iron Maiden ξεκίνησαν την περιοδεία “Future Past”  και στο set list βρίσκεται το Alexander The Great. To γκρουπ βρέθηκε  στη Λιουμπλιάνα το βράδυ της Κυριακής (28/5) Το συγκρότημα έπαιξε το τραγούδι που τόσο πολύ θέλουμε να ακούσουμε στη χώρα μας και συνεχώς τρώμε τρολάρισμα. 

Το τραγούδι το συναντάμε στο άλμπουμ των”Somewhere in Time” του 1986 και δεν το είχαν παίξει ποτέ ζωντανά πάνω στη σκηνή… μέχρι τώρα!!!

Ο Harris εμπνεύστηκε στιχουργικά και μουσικά από την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στη Λιουμπλιάνα οι Maiden έπαιξαν και άλλα κομμάτια – έκπληξη από το ίδιο άλμπουμ. Η συναυλία άνοιξε με την εισαγωγή του Doctor Doctor όπως πάντα, αλλά και με το Blade Runner του δικού μας Vangelis. Τα δικά τους τραγούδια άρχισαν με το “Caught Somewhere in Time”, ενώ η μπάντα έπαιξε επίσης για πρώτη φορά από το 1999 το “Stranger In a Strange Land” και για πρώτη φορά από το 2008 το “Heaven Can Wait” .

Πιο συγκεκριμένα οι Maiden έπαιξαν 15 κομμάτια στην Arena Stožice ανάμεσα στα οποία και τα: “Days Of Future Past”, ” The Prisoner”. “The Time Machine”, ;;Iron Maiden”, “Death Of The Celts” και “Hell On Earth” από το “Senjutsu”.

Όταν είχε ρωτηθεί στο πλαίσιο παλαιότερης ραδιοφωνικής συνέντευξης γιατί δεν συμπεριλαμβάνουν το “Alexander The Great” στα live τους, ο Bruce Dickinson είχε απαντήσει με χιούμορ “γιατί ο Adrian Smith δεν μπορεί να θυμηθεί το σόλο του”. Ήταν ένα αθώο αστείο, αν και συνεχίζοντας τη συνέντευξη αποκάλυψε πως το κομμάτι δυσκόλεψε μέχρι και τα… μηχανήματα ηχογράφησης. Κάποιοι μάλιστα σκεφτόντουσαν ότι δεν το παίζουν λόγω των θεμάτων με την Μακεδονία και τα Σκόπια!!! Τι ισχύει τελικά; Πάντως όχι το τελευταίο, αφού βρ;iσκεται πλέον στο νέο τους setlist.  Το πρόβλημα είναι ότι πέρυσι εμφανίστηκαν στη χώρα μας και φέτος δε συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα στην περιοδεία, οπότε δύσκολο να το ακούσουμε ζωντανά.. εκτός αν γίνει καμία έκπληξη…

Δείτε το τραγούδι

και το set list

 1. Blade Runner (End Titles)
  (Vangelis song)
 2. (First live performance since 1987)
 3. (First live performance since 1999)
 4.  
 5.  
 6. (Live debut)

  The Time Machine

 7. (Live debut)
 8. (First live performance since 2014)
 9. (Live debut)
 10. (First live performance since 2014)
 11. (First live performance since 2008)
 12. (Live debut)
 13.  
 14.  
 15.  
 16. Encore:
 17. (Live debut)
 18.  
 19. (First live performance since 2017)
 20. Always Look on the Bright Side of Life

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *