Κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του Sting

sting-bridge

Η τελευταία δεκαετία βρήκε τον Sting σε μια νοσταλγική διάθεση, κυκλοφορώντας άλμπουμ για το σπίτι της παιδικής του ηλικίας (το θεατρικό μιούζικαλ του 2013 The Last Ship), επεξεργασμένες εκδόσεις κομματιών τόσο από τους Police όσο και από σόλο καταλόγους (2019 My Songs) και ολόκληρο δίσκο συνεργασίας με τον Shaggy (44/876 του 2018).

Τώρα, ο 70χρονος τραγουδιστής των Police, επιστρέφει με  το 14ο LP του, ‘’The Bridge’’

Ο Sting εξακολουθεί να έχει μια μηρυκαστική διάθεση –η προσωπική απώλεια, η πανδημία και η πολιτική περιλαμβάνονται στα τραγούδια του ‘’The Bridge’’– αλλά φτάνει εκεί μέσα από διαδρομές που είναι γνωστές στους οπαδούς των Police και της πρώιμης σόλο δουλειάς του.

 

Η ‘’γέφυρα’’ εδώ αναφέρεται σε συνδέσμους με το παρελθόν του Sting – τη μουσική και τις αναμνήσεις που τον διαμόρφωσαν στην πορεία, καθώς και τις συνδέσεις του με διάφορα είδη τραγουδιών από όλο τον κόσμο. Το Opener  τραγούδι “Rushing Water” θυμάται την πολύπλευρη μουσική που έκανε στο Synchronicity και το The Dream of the Blue Turtles. Το “If It’s Love” ακολουθεί μια πιο ποπ-προσανατολισμένη προσέγγιση σε παρόμοια περιοχή.

 

Αυτό το οδοιπορικό εξαπλώνεται στα 10 τραγούδια του The Bridge, που εκτείνονται σε διάφορα είδη, από λαϊκή και κλασική έως τζαζ και παγκόσμια. Ο Sting ακούει ακόμη και τον κλασικό ύμνο των Police «Every Breath You Take» στο «Loving You», έναν απατηλό βαλεντίνο σε μία πρώην: «Δώσαμε όρκους μέσα στην εκκλησία να συγχωρήσουμε ο ένας τις αμαρτίες του άλλου, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να υπομείνω.».

 

Σχεδιασμένο και ηχογραφημένο κατά τη διάρκεια του lockdown, το ‘’The Bridge’’ δεν παρουσιάζει τόσο μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης στους καιρούς, όσο μια αίσθηση ότι δεν σκεφτόμαστε υπερβολικά τα θέματα. Ακόμη και όταν μπλέκεται στους στίχους (βλ. “Captain Bateman”), οι μελωδίες ρέουν εύκολα, ειδικά κατά το πρώτο μισό του LP. Όλα αυτά αποτελούν το λιγότερο φασαριόζικο και πιο ικανοποιητικό άλμπουμ του Sting εδώ και χρόνια.

1. “Rushing Water” 3:17
2. “If It’s Love” 3:12
3. “The Book of Numbers” 3:18
4. “Loving You” 4:24
5. “Harmony Road” 3:18
6. “For Her Love” 3:45
7. “The Hills on the Border” 4:16
8. “Captain Bateman” 4:14
9. “The Bells of St. Thomas” 4:08
10. “The Bridge” 2:33
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *